Hvert år kårer Legetøjsbranchen ‘Årets Børnespil’ på baggrund af 50 anmeldelser fra både familier og institutioner. I år løb det nye spil “Coral Reef” med prisen, og dette er ikke uden grund. Coral Reef giver i høj grad mulighed for både fordybelse og indlevelse, og det er samtidig lærerigt og træner både børnenes koncentrationsevne og tilbageholdenhed.

Coral Reef kan i følge producenten spilles af børn i alderen 4+, men er der en voksen til stede, kan børn fra 3 års alderen også være med. Man skal blot være obs på, at de små havdyr ikke kommer i munden 😉

Regler:
  • Spillepladen består af 12 (dobbeltsidede) brikker, der sættes sammen som et puslespil i lige præcis den form man ønsker.
  • De 55 spillekort lægges i to bunker med bagsiden opad, og spillerne skiftes til at vende to kort af gangen.
  • Alle deltagere skal nu prøve at finde begge billeder på spillepladen. Når billederne er fundet, skal man skynde sig at sætte en pegefinger på hvert billede samtidig.
  • Den deltager, der først finder begge billeder, må vælge et havdyr. Er der endvidere en skattekiste på begge kort, får deltageren også en skattekistebrik.
  • Den spiller, der først får 5 havdyr eller 2 skattekistebrikker, vinder.

Det gode ved Coral Reef er, at spillets regler sagtens kan ændres og tilpasses de enkelte børn. F.eks. kan man vælge at vende ét kort af gangen frem for to, så de små børn nemmere kan koncentrere sig og være med. De større børn kan spille på tid og samle så mange fisk og skattekister som muligt på eks. 15 minutter.

De store børn vil sagtens kunne spille Coral Reef selv, men de mindre børn vil måske have brug for voksenhjælp. Man kan evt. aftale, at den voksne vender kort, men ellers ikke deltager i spillet.

Er der flere end 4 spillere? Det er ikke noget problem – del børnene op i hold så de f.eks. spiller to og to 🙂

Testet af Maj og Villum

Leave a comment