Byggeklodser der ikke larmer – kan det overhovedet lade sig gøre, tænker du måske? Ja, det kan det faktisk! Med det nye, fede kork-legetøj fra KORXX kan selv de mindste børn i dagplejen eller vuggestuen være med til at bygge og vælte.

På Lolland har vuggestuebørnene i Børnehuset Toreby leget med byggeklodserne fra KORXX i nogle uger. Leder Bettina Møller Døring fortæller:

Det er simpelthen genialt. Klodserne passer til et behov som vi rigtig længe har haft i især vuggestuen.
Materialet er utrolig lækkert og blødt, og det gør ikke noget at der bliver kastet lidt rundt med det. Vi bruger det primært i vuggestuen, og et sæt med 180 dele passer perfekt til en stue

Klodserne fås i forskellige størrelser men fælles for dem er, at de er lette og ikke kan gøre skade hvis der eks. kastes med dem.
Overfladens tekstur gør desuden at byggeklodserne ikke glider, og holder man tungen lige i munden kan de stables i unikke positioner:

Fordelene ved byggeklodser fra KORXX er bl.a. at:

  • Overfladen klæber for bedre stabilitet
  • Kanterne er afskårne og bløde
  • Det fremmer kreativitet og fantasi og
  • træner finmotorik, farve- og formgenkendelse samt tidlig matematisk læring

Byggeklodserne har endvidere den unikke fordel at de kan tåle vand og derfor også kan bruges når der f.eks. leges med vand udenfor om sommeren.

Legetøjet indeholder naturligvis ingen skadelige stoffer som phthalater, dioxiner, formaldehyder eller andet.


Om kork

I Portugal findes verdens største korkproduktion. Kork træet eller kork eg’en er let at kultivere i Portugals klima, og med mere end 700.000 hektarer med kork-skov står Portugal for mere end 50% af hele verdens produktion af kork.

Kork er et af de mest bæredygtige byggematerialer og vedvarende ressourcer, og produktionen sker på miljøvenlige betingelser. Kork er desuden både genanvendeligt og kompostbart.

Leave a comment